Oferta obejmuje dania gotowe, na bazie świeżych składników i produktów, z uwzględnieniem składników, w których specjalizują się członkowie Krakowskiego Klastra Gastronomicznego:
• produkty poprawiające apetyt, w tym przekąski, ciastka owsiane, batony musli, paluszki, tostelle;
• zupy, kremy;
• dania główne mięsne, rybne, drobiowe, mączne, ziemniaczane z dodatkiem błonnika (kluski, pyzy, placki, kopytka, bliny, knedle, lasagne) w tym szczególnie dania kuchni meksykańskiej na bazie ciasta kukurydzianego;
• dania dietetyczne;
• dania warzywne, mięsne, sałatki rybne, warzywne;
• pieczywo, chleb, bułki, grzanki na bazie zakwasu, wzbogacone w błonnik pszenny
i inulinę;
• desery, ciasta, lody z błonnikiem, lody z zielonej herbaty;
• przyprawy wzbogacone błonnikiem (ziołowe, warzywne, bez glutaminianu sodu i bez substancji przeciwzbrylającej);
• gotowe mieszanki owocowe do przygotowywania napojów smoothie, wzbogacone błonnikiem owocowym.