IMAG0975

Szkolenie KKG. Kuchnia molekularna.

27.01.2017 r. w  Restauracji Bubble Bistro przy ul. Czerwone Maki 85 w Krakowie odbyły się warsztaty kulinarne KKG.

Tematem warsztatów była kuchnia molekularna. Pokaz przeprowadził Pan Piotr Papież (hurtownia spożywcza Farutex).

W szkoleniu uczestniczyli szefowie kuchni małopolskich restauracji. Wykorzystano przyprawy z serii Złote przyprawy (Profibra).

Przeprowadzono prezentację oferty produktowej Krakowskiego Klastra Gastronomicznego.

Przygotowano:

 

  • Łosoś w zalewie orzechowej/mus z jabłka /sałatka z kopru włoskiego/zielony puder
  • Wędzona makrela kompresowany ogórek/salsa paprykowa/espuma paprykowa/grzanka/ czarna oliwa
  • Galaretka pomidorowa/ser ricotta/anchois/kawior z białka /oliwa zielona/prażynki wieprzowe
  • Mus z pietruszki/skoki królicze/ruccola/pomidor/grana padano/
  • Półgęsek/kompresowany burak/pieczone jabłko/puder z sera koziego/ruccola/żółty burak
  • Parzony jogurt/kawior z malin/pieczona czekolada/strzelający cukier/ciekły żel mango

 

IMAG0975
IMAG0977
IMAG0978
Posted in Bez kategorii.