Produkty, które powstały przy współpracy z Klastrem

W ramach wzajemnej współpracy do tej pory opracowane zostały: owsianki z błonnikiem – dostępne na rynku od listopada 2011 r. oraz tostelle , które na rynku pojawiły się w lutym 2012 r.

Ciastka owsianki wdrożono do produkcji dzięki współpracy technologów Profibry oraz cukiernika firmy „Olimp” Ewa Niemiec. Produkowane są przez Profibrę, a sprzedawane w lokalu „Olimp” Ewa Niemiec oraz na stoiskach Profibry, w sklepie internetowym i w sklepach ze zdrową żywnością.
Tostelle wdrożono do produkcji dzięki współpracy technologa Molino oraz cukiernika „Olimp” Ewa Niemiec. Produkuje je firma Molino, która zajmuje się także ich dystrybucją. Sprzedawane są w lokalu Olimp Ewa Niemiec oraz w stoiskach Profibry.

Oprócz tego unikatowym produktem, przeznaczonym dla wybranych punktów gastronomicznych, jest pasta fresco – będąca marką własną KKG. Świeży, niesuszony makaron, o krótkim terminie spożycia, wyprodukowany z naturalnych składników bez dodatku polepszaczy i konserwantów, doceniany przez znawców i smakoszy.