Członkowie Krakowskiego Klastra Gastronomicznego

Alaska

Przedsiębiorstwo Alaska jest właścicielem sieci restauracji samoobsługowych pod marką Olimp działających na terenie całej Polski.Firma z siedzibą w Krakowie zarządza brandem Olimp nieprzerwanie od 2009 roku, wdrażając nowatorskie rozwiązania w zakresie receptur, obsługi Klienta, marketingu, logistyki.

 

Logo

Profibra Sp. z o.o.

Istnieje na rynku od czerwca 2011 roku. Głównym przedmiotem jej działania jest produkcja koncentratów i mieszanek na bazie ziemniaków z dodatkiem błonnika. To jeden z pierwszych w kraju producentów wzbogacający swoje produkty bazowe błonnikiem. Obecnie firma oferuje gotowe mieszanki do samodzielnego przyrządzenia w domu, dla klientów indywidualnych (mieszanki, na bazie których można przygotować dania mączne i ziemniaczane według własnych upodobań). Profibra jest także producentem makaronu oraz zdrowych przekąsek – ciastek, paluszków - wzbogaconych błonnikiem. Firma oferuje także uniwersalną przyprawę kuchenną zawierającą w składzie błonnik, bez zawartości glutaminianu sodu (zamiast tego użyty jest naturalny ekstrakt drożdżowy). Wszystkie produkty oferowane przez Profibrę mogą być spożywane przez osoby na diecie wegańskiej i wegetariańskiej. W ramach swojej działalności firma powołała Radę Naukową tj. zespół naukowców, dbających o najwyższą jakość zdrowotną powstających produktów spożywczych.

 

 

balador

Balador Polska

Istnieje w branży od marca 2012 r. Mimo krótkiego stażu, marka Balador prężnie działa na rynku HoReCa oferując różnego rodzaju mieszanki herbat ekspresowych - czarnych i zielonych, z dodatkiem wyłącznie naturalnych składników i aromatów. W swojej ofercie posiada zarówno odmiany tradycyjne, jak i bardziej oryginalne propozycje ze specjalnych serii SPA LINE oraz HEALTHY LINE. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom i potrzebom rynku gastronomicznego, firma wzbogaciła swoją ofertę herbat o specjalnie dostosowane do potrzeb cateringowych gramatury.

 

 

Olimp

Przedsiębiorstwo z sukcesem i nieprzerwanie od 2007 r. prowadzi punkty gastronomiczne w Centrach Handlowych na terenie Krakowa; kawiarnio- lodziarnie „Point Frappe” (CH Zakopianka, CH Bonarka) oraz Manufakturę Lodową LOVIT w Rynku Podgórskim w Krakowie. „Point Frappe” oferuje szeroką gamę smakową lodów i deserów lodowych przyrządzanych na miejscu, oraz napoje ciepłe i zimne, Manufaktura Lodowa LOVIT produkuje lody domowe, rzemieślnicze, według autorskich receptur (ponad 50 smaków), wyłącznie z naturalnych składników, bez użycia sztucznych dodatków i barwników. Przedsiębiorstwo świadczy również usługi w zakresie organizacji obsługi cateringowej imprez.

 

 

smkc

Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników

Najstarsza organizacja branży gastronomicznej w Małopolsce, kultywująca tradycje sztuki kulinarnej i cukierniczej, integrująca środowiska kucharzy i cukierników, współtworząca nowy model kształcenia młodych kucharzy w porozumieniu z władzami i szkołami. W październiku 2010 r. Stowarzyszenie zostało wpisane do Rejestru Stowarzyszeń.

 

Molino

Firma powstała w 2009 roku. Została stworzona z myślą o wytwarzaniu zdrowej, świeżej, niskoprzetworzonej żywności. Podstawowymi produktami są tortille z pełnego ziarna kukurydzy oraz chrupkie beztłuszczowe przekąski – tostelle (rodzaj opłatków)wyrabiane na bazie tej samej masy. W swoich produktach Molino nie używa żadnych polepszaczy, utrwalaczy czy konserwantów. Do produkcji tortilli wykorzystywana jest kukurydza z pełnego przemiału, dzięki czemu są one bogate w błonnik. Molino to jedyny w Polsce producent, który wytwarza tortille według tradycyjnej receptury meksykańskiej.

logo_1

PPHU Agifa

To firma rodzinna, która powstała w 2009 roku z połączenia wiedzy technicznej i pasji do kawy. Dynamiczny rozwój firmy pozwolił na stworzenie zespołu, dla którego najważniejsza jest dbałości o wysoką jakość produktów i oferowanych usług. Sprowadzane z całego świata ziarna kawy wypalane są na bieżąco, w należącej do Agify palarni, dzięki czemu nie muszą być magazynowane i nie tracą swych najcenniejszych właściwości aromatycznych i smakowych.

 

 

makmar

F.H.U.P. Makmar-Pak

Od ponad 10 lat zajmuje się przemysłowym konfekcjonowaniem produktów spożywczych dla rynku gastronomicznego, spożywczego, reklamowego. Makmar-Pak jest dostawcą dla branży HoReCa, jak również firm transportowych ( w tym linii lotniczych), a także wykonawcą specjalnych zleceń reklamowych.

 

 logo_200px
Moje Conieco - Twoja zdrowa przekąska!
Nowy produkt na rynku polskim- mieszanki bakaliowe w dziesięciu różnych smakach!
Nie zawierają konserwantów, są idealną przekąską podczas pracy, po treningu czy dla dzieci do szkoły, świetny pomysł na prezent dla klientów. Mieszanki sprawdzają się również jako zdrowa alternatywa dla ciastek podczas spotkań biznesowych.